Jubileumeditie Lowman reggae- en ska-festival

Aarle-Rixtel - Voor reggae- en ska-liefhebbers is het zaterdag 8 juni weer goed toeven bij het OJA aan de Schoolstraat te Aarle-Rixtel. Daar vindt vanaf 14.00 uur de tiende editie van het enige echte Laarbeeks reggae- en ska-festival  Lowman plaats.

Programma
Een jubileumeditie, dat moet natuurlijk gevierd worden. En hoe kunnen we dat het beste doen? Nou die keuze was niet moeilijk: gewoon de allereerste band van de allereerste editie van Lowman 2013 uitnodigen: Consciousness! Heel blij zijn we dat ze op onze jubileumeditie van de partij zijn. Consciousness is een steengoede reggaeband uit de regio Helmond die al sinds de jaren ’90 op de Nederlandse podia staat.
Met een originele stijl van gospel, roots en steppers weten ze keer op keer het publiek aan het dansen te brengen. Mede door de krachtige stem van leadzanger ‘Bush’ zorgen ze voor een unieke spirituele ervaring. Consciousness opent het Lowman-festival dus zorg dat je op tijd bent!
Als tweede zal One Nation Band aantreden. Deze zevenkoppige reggaeband uit Rotterdam speelt eigen werk, en is sinds 2017 te vinden op verschillende festivals. Vol overtuiging, tastbare energie en aanstekelijke passie zetten de mannen van One Nation Band een positive vibe neer die staat als een huis. Vervolgens beklimt de nieuwe rude reggae sensatie uit Amsterdam The Sybians het podium. Verwacht opzwepende, bas-gedreven, authentieke ska/rocksteady/early reggae (uitsluitend eigen, ook instrumentale, composities) met geen blad voor de mond.
Dat wordt voetjes van de vloer!
Het festival wordt afgesloten met Boss Capone & Patsy. Frontman Boss Capone staat al jaren bekend om zijn zelf geproduceerde ska -en reggae albums, uitgebracht op Excelsior Recordings. Hij werkte samen met Grammy-award winnaar Lee’ Scratch’ Perry, tourde de wereld over en zijn liedjes werden gebruikt in diverse films en series. Samen met Patsy nam hij het album ‘Kings & Queens’ op. Ze stonden op festivals als ‘This is ska’ en ‘Freedom Sounds’ in Duitsland en ‘Zwarte Cross’ in Nederland. Dit jaar zullen Boss Capone & Patsy Europa aandoen als support en backingband voor de legendarische Jamaicaanse zangers van ‘The Pioneers’.

Kaartverkoop en speciale jubileumactie
Lowman vindt zaterdag 8 juni plaats van 14:00 tot 22:00 uur  met daarna een afterparty inside. Kaartjes kunnen gewoon aan de ingang worden gekocht vanaf aanvang festival voor slechts €5,-.
Er is dus geen voorverkoop. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang.
Ter ere van ons tienjarig jubileum hebben we voor de vroege vogels een speciale actie: Tot 14:30u gratis entree! En Consciousness heeft voor de eerste dertig bezoekers gratis CD’s ter beschikking gesteld. Zorg dus dat je op tijd bent!  Voor meer informatie kijk op www.lowmanfestival.nl  of facebook Lowman reggae/ska festival . Tot ziens, tot Lowman
😊